Reviews

De hier gepubliceerde reviews zijn persoonlijk geschreven. Een aantal hiervan is vanaf het begin klant van De Marcom Architect (DMA) en de overige relaties komen voort uit zowel Start it up als Edvance. Samen met DMA vormen deze het SEM-platform dat actief is voor startups, zelfstandige professionals en het mkb.

Edward van den Bosch | DMA

Peter Linders

KMIDB


Ik heb Edward leren kennen tijdens een netwerkbijeenkomst van Spark Campus in ’s-Hertogenbosch. Hij stelde in deze korte kennismaking kritische, geïnteresseerde vragen wat mij triggerde om een vervolg te plannen. Edward weet met zijn benadering de juiste sfeer te scheppen en tot de kern door te dringen. In een aantal sessies zijn we samen gaan werken aan mijn persoonlijke storytelling en het verweven ervan in zakelijke ontwikkelingen. In korte tijd hadden we een logisch verhaal, de strategie en de focus op papier. Nog steeds maak ik gebruik van de uitgangspunten die we samen hebben opgesteld. Die zijn een leidraad in de verdere ontwikkelingen binnen mijn bedrijf. Edward is in staat om in een no-nonsense aanpak mensen van allerlei pluimage op hun gemak te stellen en daarbij vraagstellingen en oplossingen gestructureerd met elkaar te verbinden.

Bart Rovers

Bart Rovers Hoveniers


Een jaar of vijf geleden hebben wij Edward v/d Bosch leren kennen via Qredits waar hij als coach actief was voor startende ondernemers zoals ik. Wij hadden op dat moment weinig tot geen kaas gegeten van marketing en communicatie. Toen het traject doorlopen was, is er altijd contact gebleven en door 2 à 3 keer per jaar als sparringpartner te fungeren hebben wij een vertrouwenspersoon gevonden die als derde persoon met ons spart. Wij vinden het vooral prettig dat Edward met een persoonlijke aanpak met ons mee kan en wil groeien. En ook in de toekomst een adviserende rol vervult in het marketingtechnisch gebeuren, alsmede eventuele vraagstukken waar we als bedrijf tegen aan lopen oplost.

Reina van Helvert

Pinc.


Ruim een jaar werk ik nu als zelfstandig ondernemer in een markt in ontwikkeling. Ik begon met een paar mooie opdrachten maar wist eigenlijk nog maar weinig van ondernemen. En dan met name van het marketing- en acquisitiestuk. Sinds een half jaar krijg ik daarbij ondersteuning van Edward en daar ben ik heel blij mee. Edward helpt mij vooral door het stellen van vragen waardoor het antwoord of de oplossing waar ik naar zoek, dicht bij mijzelf ligt. Maar dat is niet het enige. Ik waardeer Edward’s werkwijze omdat hij het initiatief bij mij legt, dat we het ook kunnen hebben over de impact van het ondernemerschap op mijn privéleven en dat hij voorbeelden uit zijn eigen praktijk met me deelt.

Ton Schuurmans

Ruzie&Ruzie


Wij van Ruzie&Ruzie wilden ons bedrijf naar een hoger plan tillen. Het werd al vrij snel duidelijk dat dit zonder hulp van buitenaf niet ging lukken. Daarvoor zijn we op zoek gegaan naar de geschikte persoon die ons daarmee zou kunnen helpen, zodoende zijn we uitgekomen bij Edward van DMA. Door de juiste vragen te stellen wist hij al vrij snel de juiste analyse te stellen en een aantal middelen aan te geven waarmee we echt zijn geholpen. Wij ervaren Edward als een rustig persoon die doelgericht en in oplossingen denkend te werk gaat. Iemand die doorpakt en zijn job verstaat.

Ivo & Pauline Broeren

Samen Bijzonder


Toen wij startten als beginnend ondernemer hebben wij Edward als coach gevraagd. Waarom? Omdat wij nieuw waren in het ondernemerslandschap. Edward en wij hadden regelmatig overleg over hoe onze onderneming ervoor stond en wat voor middelen wij nog konden inzetten om onze onderneming te laten groeien. Edward gaf ons handvatten, tools om dit te bereiken. Vragen over personeel, communicatie en bedrijfsvoering, Edward coachte ons op alle facetten. Omdat wij een kleine onderneming zijn en altijd met zijn tweeën werkten was Edward een fijn persoon om ook mee te sparren over zaken die niet altijd gerelateerd waren aan onze onderneming. Hij was/is gewoon een heel fijn persoon om mee te praten. Edward heeft ons goed geholpen/begeleid in de eerste stappen van het ondernemerschap, een aanrader voor iedere nieuwe ondernemer!

Maik Verhoeven

Sanitair Brabant


Via onze kredietverstrekker kwamen wij in contact met Edward van den Bosch. Eerst stelde ik me nog sceptisch op, maar al snel bleek dat Edward weet waar hij het over heeft, en zijn ervaringen graag deelt. Na enkele afspraken leek het ons nuttig om Edward te vragen voor een stukje begeleiding voor onze showroom in sanitair en tegels. Kleine zaken, maar zeker ook de hoofdlijnen werden door Edward op een positieve wijze bekritiseerd of aangevuld, waar wij nu nog de vruchten van plukken. Iets uit handen geven vind ik persoonlijk lastig, maar gebleken is dat het nu bij DMA in goede handen is. Bepaalde zaken, waar ikzelf gewoon niet zo goed in ben, worden door Edward professioneel aangepakt. Op een prettige samenwerking!

Jules van Delden

Zijfers


Enkele jaren geleden heb ik Edward van den Bosch van Start It Up Marketingsupport ingeschakeld. Ik heb hem leren kennen via Qredits waar hij als coach actief was. Aangezien ikzelf werkzaam ben op het gebied van Finance, zocht ik juist naar een coach die qua kennis en ervaring bijna het tegenovergestelde van mij was, om vanuit een totaal ander perspectief naar mijn business te kijken. Mijn dienstverlening is heel divers en totaal verschillend van die van een accountant of administratiekantoor. Ik vond het lastig om deze boodschap over te brengen op mijn potentiële klanten. Edward heeft mij enorm geholpen met het aanbrengen van focus. Door de nadruk te leggen op mijn Unique Selling Points (USP’s) en Unique Buying Reasons (UBR’s) konden we een duidelijke boodschap opstellen. Edward heeft een compleet marketingplan gemaakt, van waaruit we alle marketing hebben geoptimaliseerd: mijn pitch, propositie, de naam van de onderneming, een brochure, website. Het resultaat: meer klanten, meer omzet en een hogere toegevoegde waarde. Ik kan coaching door Edward zeker aanraden!

Mark Beuvink

Active Roads


Toen ik net actief was als startend ondernemer, merkte ik dat ik ondersteuning kon gebruiken op het gebied van marketing en communicatie. Via een incubator organisatie ben ik in contact gekomen met Edward. Al snel bleek er een goede klik te zijn. Naast het verzorgen van folders, teksten en persberichten kreeg ik ook steun op een ander vlak. Zijn ervaring en netwerk als ondernemer zet hij met liefde in om startende ondernemers te begeleiden. Hij is gedreven, oprecht en zonder poespas. Daar waar ik dat nodig had, zorgde hij voor een stok achter de deur. ‘Legendarisch’ zijn een aantal brainstormsessies aan de koffietafel, waarbij zijn creatieve brein hielp een ruw idee te polijsten tot een uitvoerbaar plan. Inmiddels zijn mijn werkzaamheden veranderd. Hierdoor hebben we nu op werkgebied minder raakvlakken maar is er nog steeds een zeer goede band. Naast ondernemer is Edward ook een Bourgondiër en zodoende pakken we nog regelmatig in het zonnetje een biertje met bitterbal.

H. Janssen

Ok Nederland


Als zelfstandig ondernemer liep ik al maanden ‘mijn eigen ijsje’ te keuren met betrekking tot een vernieuwing van mijn product-marktcombinatie. Bij iedere optie had ik uiteraard gelijk en dat schoot nu niet bepaald op. Een collega wees me op de mogelijkheid om te spiegelen met Edward. Hij had een luisterend oor, stelde de juiste vragen en kwam met diverse opties waarmee hij me naar huis stuurde. De weken daaropvolgend zagen we elkaar regelmatig en viel de puzzel zoals hij moest zijn. Nu anderhalf jaar later haal ik meer dan 40% van mijn omzet uit dit nieuwe procedé. Waartoe een luisterend oor, ideeën en gezamenlijke bespiegelingen kunnen leiden!

Mariëlle van Sonsbeek

Mariëlle Administratie & Belastingadvies


Toen ik startte als ondernemer was ik op het ene moment erg positief en hoopvol en zag ik overal kansen. Op een ander moment twijfelde ik juist weer en zag ik het allemaal een stuk somberder in. In die opstartfase heb ik vaak met Edward gesproken. Het was fijn om te brainstormen met iemand die ervaring heeft in het vak en bemoedigend om van Edward te horen dat marketing is als het groeien van een plant. Het heeft tijd nodig en geeft nooit direct resultaat. Gelukkig is dat resultaat gekomen en gaat het nu al best goed met mijn onderneming. Edward is goed telefonisch bereikbaar als er tussen de coaching-sessies iets aan de hand is. Dat is ook erg prettig. Bedankt voor de samenwerking.

Hans-Otto Schulz

Advies en Audit


In 2019, mijn adviesbureau net enkele maanden jong, had ik behoefte aan professionele ondersteuning. Door een donatie aan de stichting Ondernemersklankbord verkreeg ik het recht op een aantal sessies, en Edward werd mij toegewezen als adviseur. Geluk gehad, denk ik dan zo. Een oprechte en oprecht geïnteresseerde man, die met ideeën kwam waar ik mee verder kon. Die ook niets vergat van de ene sessie tot de volgende, en mij herinnerde dat er nog een stuk huiswerk te doen was. Perfect! Ondanks dat Edward weinig raakvlakken had met ISO-certificeringen en wat daarbij komt kijken, dacht hij toch goed mee en kwam met een aantal belangrijke tips waar ik concreet mee verder kon. Dat hij daarnaast, net als ik, van een goede fles wijn houdt, was meegenomen. Je kunt tenslotte niet altijd serieus zijn. Edward, nog dank en veel succes verder met jouw activiteiten.

Marcel Pagie

Candy Delicious Boxtel ‘De lekkerste van Brabant’


In 2018 ben ik mijn bedrijf ‘Candy Delicious’ gestart met behulp van Qredits. Zij boden mij een optie aan om diverse bezoeken te brengen aan een coach. Ik heb hier gebruik van gemaakt, want je kunt alléén niet alles weten en kunnen. In het aanbod sprong er meteen één uit en dat was Edward van den Bosch. Tijdens het eerste bezoek was er meteen een klik van beide zijden. Edward, die van vele markten thuis is en jarenlange ervaring heeft, nam ruim de tijd om te luisteren, advies en kritiek te geven hoe je zaken kunt bekijken en eventueel anders kunt aanpakken, een echte sparringpartner dus. In Marketing, Commercie, Huisstijl, Coaching of als Adviseur is hij een echte kei. Zo zijn de kreten die we gebruiken ‘Da’s pas lekker!’ en ‘Verrékkes lekker!’ van zijn hand. Mijn ervaringen zijn erg positief te noemen en ik heb er veel van opgestoken en geleerd. Dit is een echte must voor alle ondernemers.